18 juni 2020
19:30

Infjärdens SK

BAIK - Infjärdens SK 6-1

Andra gruppspelsmatchen i Stora COOP Norrbotten cup inleddes lite trevande och slarvigt från hemmalagets sida kan man tycka. Infjärden startade matchen aggressivt och visade att man var spelsugna efter det långa uppehållet. BAIK tar ledningen med 1-0 i minut 13 genom Jonas fint framspelad av Leo. Efter ledningsmålet fortsätter ställningskriget till minut 28 när Infjärdens Jens Marklund skickar iväg en riktig projektil från straffområdeslinjen som borrar sig in i Simons högra kryss. Efter kvitteringen tar hemma laget tag i matchen och skapar en mängd chanser, bl a träffar både Leo och Ulrik ribban innan William ger hemmalaget ledningen på nytt i 36: minuten efter frispark från Robin. Bara 4 minuter senare knoppar Ulrik in 3-1 på hörna från Leo. Efter paus ökar BAIK till 4-1 efter ett fint anfall där Filip är siste BAIKare på bollen innan den stöts in av en ISK-försvarare som är hårt uppvaktad av Ulrik. Båda lagen byter in sina bänkspelare eftersom, och spelet blir lite ryckigt med lite långa lag och några chanser åt båda håll. I minut 80 nickar Alvin in 5-1 efter fint slagen hörna av Jens. Alvin fastställer slutresultatet efter en fin prestation där han hinner före målvakten och kan rulla in bollen i tomt mål framspelad av Bonka. Segern innebär att vi vinner gruppen och får möta Notviken i kvartsfinal på hemmaplan. Matchdatum är inte klart men sista veckan i Juli lär det bli.
Sammanfattningsvis får vi säga att det är en ganska väl genomförd match som vi vinner med 6-1. Alla 18 spelare i truppen får matchtid och ingen ”faller ur ramen”. Det finns saker att jobba på men med tanke på det långa matchuppehållet så ser det bra ut. Nu firar vi midsommar och laddar batterierna för kommande veckas matcher där seriepremiären mot Robertsfors blir riktigt intressant.